30 6 5

 

Διαδικτυακή παιδική έκθεση

με θέμα «Land  art-Τέχνη της γης»

Η καθιερωμένη έκθεση στο τέλος της χρονιάς προσαρμόστηκε τις νέες συνθήκες!!!!!!

Land Art ή τέχνη της Γης είναι η έκφραση, δημιουργία και εκπαίδευση χρησιμοποιώντας και μορφοποιώντας υλικά της φύσης. Η Land ζητά από τους ανθρώπους να δουν το καθημερινό τοπίο από πιο κοντά και με έναν καινούριο τρόπο, να μοιραστούν αυτές τις ιδέες με ολόκληρη την κοινότητα, να συνδεθούν με το φυσικό περιβάλλον με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. 

Για αυτούς τους λόγους η Land έχει μεγάλη παιδαγωγική αξία και καλύπτει τους στόχους της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Στόχος της δράσης ήταν τα παιδία να καλλιεργήσουν στάσεις σεβασμού και αίσθημα ευθύνης απέναντι στη φύση, βασικές παράμετροι για τη διαμόρφωση περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένων πολιτών στο μέλλον!!!!!!

Οι μικροί μας μαθητές σαν πραγματικοί καλλιτέχνες μας εξέπληξαν με τα έργα τους!!!!!!! Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά κατέχουν εξαιρετικές δυνατότητες  αρκεί να τους δοθεί το περιβάλλον και η παιδαγωγική προσέγγιση να τις ξεδιπλώσουν. Αυτό κατάφεραν οι εμπνευσμένοι εκπαιδευτικοί μας!!!!!. Ευχαριστώ θερμά τις συναδέλφους των 3ου , 10ου , 13ου , 29ου , 23ου , 38ου , 48ο, 55ου, 56ου, Νηπιαγωγείων Λάρισας, του Βρεφονηπιακού Σταθμού Λάρισας,1ης Στρατιάς/EU-OHQ, των Νηπιαγωγείων Ανάβρας και Ερέτριας, των 2ου, 3ου, 4ου, 5ου Νηπιαγωγείων Φαρσάλων, των  Νηπιαγωγείων  1ου, 2ου, 5ου Αλμυρού, και Νηπιαγωγεία Αμαλιάπολις και 2ο Ευξεινούπολης Μαγνησίας και των Νηπιαγωγείων  Νηπιαγωγεία Ζάρκου και Κρηνίτσας Τρικάλων. Επίσης, ευχαριστώ τους γονείς που στήριξαν τη δράση εν μέσω κορωνοϊού!!!!!

 

Παρακολουθήστε το σχετικό video